Pers Wijn
Pers Wijn
 
Réserve Carte d'Or Brut Grand cru

Een van de leuke ervaringen tijdens onze proeverijen is dat je altijd weer lekkere wijnen kunt ontdekken die je nog helemaal njet kent. Deze wijn komt van een familiebedrijf in het dorpje Verzy, aan de noordoostkant van de Montagne de Reims.
De druiven zijn afkomstig uit het dorp zelf en uit het naburige Verzenay. Belde gemeentert zijn grand cru.
Pinot Noir is ef heel betangrijk en de wijngaarden van Lefevre zijs dan ook voor 80% met pinot noir deplant. In deze wijn is het aandeel pinot noir 75%, afgerrond met chardonnay.
Hij is mooi krachtig en vineus, rijp, met peer, noten en rioche, mild en zacht, mooi droog, met een goede mousse en een bittertje na.Pers Wijn - November 2019

SABATO Magazine
<big>SABATO Magazine</big><big></big><big></big><big></big><big></big><big></big><big></big><big></big>


Champagne PRESTIGE Brut

Grand cru

Waarom zo special ?

Een champagne van een kleine wijnboer, met overrijpe aroma’s en een immens lange afdronk. Een memorable cuvée, goed voor intens genieten.

Wat vertelt het glas ?

De Brut Prestige van Lefèvre is gemaakt van de helft pinot noir en de helft chardonnay. Bij een eerste aanblik zijn er de opvallend rustige belletjes in een goudgele ‘robe’. De neus barst van drop en gekonfijt fruit, met exotische accentjes van mango en ananas. Rijp fruit ook in de rijkelijk lange afdronk.


SABATO Magazine – 23 Novembre 2013

Champagne - Gido Van Imschoot

<big><big>Champagne - Gido Van Imschoot</big><big></big><big></big></big><big></big><big></big><big></big>
 
Champagnehuis Lefèvre


Verzy is ook het dorp waar het zeer degelijke champagnehuis Etienne Lefèvre wekelijks

tientallen Belgen over de vloer krijgt. Mijnheer en mevrouw Lefèvre zijn heel

sympathieke mensen, die al vele jaren de jonge chefs en sommeliers van de Hotel –

en Toerismeschool Spermalie uit Brugge verwelkomen tijdens hun jaarlijkse studiereis

naar Champagne. Etienne Lefèvre is een bescheiden wijnmaker die heel talentrijk het

mooiste uit zijn druiven haalt.Champagne - Gido Van Imschoot

Davidsfond 2013Wijngod in Frankrijk - Het Nieuwsblad


<big>Wijngod in Frankrijk</big><big></big><big></big><big></big>
Een kelder met een verhaal

Geen pinot meunier bij Champagne Etienne Lefèvre in Verzy maar des te meer pinot noir, zelfs 80 procent van de aanplant en hoofdzakelijk grand cru geklasseerd. We vertoeven dan ook in een compleet ander gebied, de Montagne de Reims, ten zuidoosten van de gelijknamige stad en gelegen op de toeristische champagneroute.
Het domein, één van de oudste uit de regio, met voorvaders die teruggaan tot 1621, heeft alles om het de bezoeker naar de zin te maken.
Anne-Marie is een uitstekende gastvrouw die de anekdotes uit haar mouw schudt, het proeflokaal is smaakvol en charmant ingericht en telt zelfs een minimuseum, maar het meest indruckwekkend zijn toch wel de imposante kelders met hun lange gangen die nog in de 19e eeuw werden gegraven.
Anne-Marie zorgt voor de rondleiding en begeleidt de aansluitende proeverij. « Iedere gang heeft een ander verhaal te vertellen.
Bijna tweehonderd jaar familiegeschiedenis ligt hier opgeslagen ». En ze is een echte keukenprinses want bij iedere champagne die je proeft heeft ze wel een gastronomische tip klaar.
Ook hier waren we opgetogen over de basiswijn, de Brut Carte Blanche (90 procent Pinot Noir), met zijn frisse fruittonen en een beetje zoethout; net als de Brut Prestige (gelijke delen pinot noir en chardonnay), die doet denken aan exotisch fruit en bittere pompelmoes in finale.
Een uiteraard de Rosé, zalmroze getint, zijpe aardbei en bosbes, mooi gevuld in de mond en een uitmuntende frisheid.
Maar waarom nu juist zoveel pinot noir hier ? « Dat is historisch gegroeid, pinot noir heeft hier altijd gedijt », zegt Anne-Marie.
“Dese druif vind je overall in Champagne maar hier, op haar lievelingsterroir, laat zij zich van haar mooiste zijde zien. Geen enkele andere druif weet fruit en frisheid zo mooi te verpakken als de pinot noir.” Tiens, hadden we di took al niet in Trigny gehoord!
In de aanpalende boetiek kan je natuurlijk enkele flessen meenemen, net als tal van andere streekproducten, hoofdzakelijk op basis van champagne.
“Wij zijn helemaal geen hautaine luxeboeren maar hardwerkende landbouwers die met hart en ziel ons product verdedigen. Daarom dat je hier altijd welkom bent, zelfs tijdens de oogst want we hebben niks te verbergen!”, besluit gastvrouw Anne-Marie.

Het Nieuwsblad - Juillet 2010


L'abus d'alcool est dangereux pour la santé, veuillez consommer avec modération ©Celuga.fr